TORNAKÁPOLNÁRÓL

FÖLDRAJZI JELLEMZŐK

Tornakápolna község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Edelényi kistérségben, az Északi-középhegységben, azon belül is az Aggteleki-karszttól nem messze, az északkelet-magyarországi Galyaságban, az Aggteleki Nemzeti Park területén helyezkedik el, Aggtelektől kb. 10km-re. "Zsákfalu", az egyetlen megközelítési módja Szinpetriből van.
Szomszédos települések: Égerszög, Felsőtelekes, Jósvafő, Kánó, Perkupa, Szin, Szinpetri, Szőlősardó, Teresztenye, Varbóc, amelyekből - Jósvafő és Szinpetri kivételével - csak kerülőúton érhető el a falu. A legközelebbi város Szendrő.
Tornakápolna 350 méteres tengerszint feletti magasságban, egy hegyen helyezkedik el, melyről nagyszerű a kilátás a környező dimbes-dombos tájakra és a határon túli, Szlovákiában lévő Tátra csúcsaira.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

Közúton

Miskolctól a megyeszékhelytől 63 km: Miskolcról a 26-os főúton haladva Sajószentpéterig, innen a 27-os úton Edelényen-Szendrőládon-Szendrőn-Perkupán át Aggtelek felé balra letérve Szin községen át Szinpetrinben balra kanyarodva csodálatos lombos fák környezetében hegyvidéki úton haladva érkezhetünk Tornakápolna zsáktelepülésre. "Zsákfalu",melynek az egyetlen megközelítési módja Szinpetriből van.
A település tömegközlekedési eszközzel nem közelíthető meg.

Vasúton

Legközelebbi vasútállomás a Miskolc- Tornanádaska viszonylatú vasútvonalon Perkupán található.

 

 

 
© 2012-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges